Wijndomein Stokhem
Pinot Noir wijnen van het Mergelland
 
 
 

Over ons  

 

In 2012 is het begonnen met een proefwijngaard in Nederweert, zoals veel wijnboeren ons voorgingen, op een perceel dat reeds 'in de familie' was. Een proefwijngaard van 200 stokken, met 10 verschillende druivensoorten, om uit te testen welke druivensoorten het beste pasten bij de bodem van het perceel. 

Na de eerste oogsten, en een aantal geslaagde 'Vier Zwaluwen' wijnen en port, begon het te kriebelen en wilden we graag uitbreiden en een volgende stap maken met onze passie voor druiven verbouwen en wijn maken.

De uitbreiding kwam er en wat voor een: op een fantastisch mooi stukje Zuid-Limburg kregen we de kans om een bestaande wijngaard over te nemen, met Pinot Noir stokken in de leeftijd van onze beide dochters.

We genieten er van het buitenleven, en hebben inmiddels de nodige kilometers heuvel op-en-af afgelegd, sommige stukken met 20% helling. Met zorg en aandacht voor bodem, planten en omgeving, wordt er gewerkt aan een optimale balans om heerlijke wijndruiven te kunnen laten groeien en oogsten.

Een leuk en uitgebreid Interview met Jeroen staat op de site van Route de vins.

 

 


 


 


 

 
E-mailen
Info
Instagram