Wijndomein Stokhem
Bourgondische wijnen van het Mergelland
 
 
 

Onze wijnen

Op het moment hebben we de volgende wijnen in de verkoop:

Pinot Noir Chèrie '21

Een heel elegante rode wijn die na 18 maanden vatrijping nog steeds gekenmerkt wordt door stuivende fruitaroma's van met name kersen. Mooie rijpe tannines en de lichte vanilletoets geven de wijn structuur. Als je zoekt, ruik en proef je in elke slok weer wat nieuws wat voor ons toch een kenmerk is van complexiteit in de wijn. 


Vatgerijpte Blanc de Noir '22

Inderdaad, van blauwe druiven kun je witte wijn maken. De kleur komt uit de schil, dus wanneer het contact met de schil na het oogsten maar kort is, door direct de druiven te persen, kun je witte wijn maken. Deze wijn heeft een hele lichte 'blush' zodat de herkomst duidelijk zichtbaar is. De blanc de noir heeft 9 maanden op gebruikte vaten gerijpt waardoor deze mooi rond en vol geworden is. Aroma's van perzik en amandel en een mooie lange afdronk maken de wijn helemaal af.


Chardonnay '22

In het jaar 2022 waren onze Chardonnay stokken te jong om van te oogsten. Gelukkig vonden we een bevriende wijnboer net over de Belgische grens bereid gevonden om zijn oogst met ons te delen. De bodem (löss en mergel) en de Chardonnay ondersoorten (klonen) zijn hetzelfde als wat wij aangeplant hebben, dus is het leuk om alvast wijn te kunnen maken om onze vaste klanten kennis te laten nemen voor wat gaat komen. De  Chardonnay is volledig gevinifieerd in roestvrij stalen tanks en heeft 9 maanden op de gist gelegen. De wijn heeft aroma's van appel en perzik en geroosterd brood. In de smaak frisse zuurtjes, een hint van tropisch fruit en mooie complexe afdronk.  In het vat !


De volgende wijnen zijn uitverkocht maar verwachten we binnenkort weer te kunnen leveren:

Rosé Pinot Noir '23 ====== April 2024

Walnoten Tawny ===== Juli 2024 


 
E-mailen
Info
Instagram