Wijndomein Stokhem
Pinot Noir wijnen van het Mergelland
 
 
 

Onze wijnen

Van de Pinot Noir druif maken we drie verschillende wijnen: witte, rosé en rode wijn. 

Inderdaad, van blauwe druiven kun je witte wijn maken. De kleur komt uit de schil, dus wanneer het contact met de schil na het oogsten maar kort is, door direct de druiven te persen, kun je witte wijn maken. De rosé wordt tegelijkertijd met de witte wijn gemaakt, de rode wijn enkele weken later. 

De wijnen van ons eerste oogstjaar 2017 zijn bijna op.  Inmiddels zijn de witte en rosé wijn van 2018 gebotteld en ook heel erg mooi geworden en op dronk, de rode wijn heeft al een mooi karakter maar laten we nog heel even liggen om hem nog verder te laten ontwikkelen.

Een witte wijn gemaakt van Pinot Noir druiven wordt ook wel 'Blanc de Noir' genoemd. En zo hebben wij hem ook genoemd. De witte wijn heeft een vatrijping op belegen vaten en een malolactische fermentatie ondergaan. Dit geeft de wijn een subtiele houttoets van vanille en een vol mondgevoel bovenop de fruittonen en de lange kruidige afdronk. 

De rosé heet Pinot Noir Rosé. Deze wijn is volledig opgevoed op roestvrij staal om vooral de fruittonen van aardbei en framboos naar voren te trekken, samen met de knisperige zuurtjes. Ook deze wijn heeft een lange afdronk.  

En de rode wijn wordt 'gewoon' 'Pinot Noir' genoemd. De wijn heeft 9 maanden in houten gerijpt, waarvan een deel Amerikaans eiken. Kenmerkende aromas van kersen en bessen en fijne tannines. PERSWIJN heeft de wijn beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren. 
Proefnotities van de wijnen zijn te vinden op de volgende sites: 

 Valdivini

Wijngekken


Fiche techniques van de wijnen:

Blanc de noir '18

Rosé '18

Rood '17
 
E-mailen
Info
Instagram